Išči
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» VRANSKO 2009
by Admin 8/9/2009, 22:37

» NAŠ ITALJANSKI KOLEGA ( BMW )
by Admin 16/12/2008, 02:47

Affiliates
free forum

Na kratko o našem klubu

Go down

default Na kratko o našem klubu

Objavlja by Admin on 2/2/2008, 02:49

Leta 1995 smo motoristični navdušenci iz območja Škofje Loke in okolice na dirki na Šmarjetno goro nad Kranjem prišli do ideje, da bi ustanovili moto klub, ki bi deloval na območju Škofje Loke in obeh dolin - Selške in Poljanske. Ustanovni občni zbor je bil 30. avgusta 1996 v gostilni Pr'Sedmic v Gorenji vasi. Prisotnih je bilo 12 ustanovnih članov. Izvolili smo vodstvene organe kluba: predsednika, tajnika, blagajnika, izvršilni in nadzomi odbor ter disciplinsko komisijo. Na predlog predsednika Eda Dolenca je bil klub poimenovan Moto klub Leteči Kranjci, in sicer je klub dobil ime po legendamem predvojnem dirkaču Ludviku Stariču, ki so ga imenovali tudi Leteči Kranjec; njegov sin, Denis Starič, pa je bil imenovan za častnega člana kluba. Na ustanovnem občnem zboru so bile sprejete tudi smernice za delovanje kluba, statut kluba ter plan dela za prihodnost

Namen ustanovitve kluba je bil združiti Ijubitelje starodobnih motociklov ter uresničiti njihove želje, interese in potrebe na tem področju, Tako je dejavnost kluba usmerjena v ohranjanje tehnične dediščine, delovanje na športnem področju, sodelovanje na tekmovanjih, organiziranje in sodelovanje na različnih srečanjih starodobnikov, obiskovanje sejmov, organiziranje in udeleževanje na različnih reli vožnjah starodobnikov, lotiIi pa smo se in se bomo tudi v prihodnje razstav starodobnikov in organizacij različnih dirk s starodobnimi motocikli. ČIani se redno sestajajo vsak zadnji petek v mesecu in na teh srečanjih izmenjujejo informacije, usklajujejo delo kluba in sprejemajo dogovore za nadaljnje aktivnosti.


Omenjeno je že bilo, da je ena od pomembnejših dejavnosti kluba tudi organizacija dirk, srečanj in skupinskih voženj s starodobnimi motocikli. Prva dirka v organizaciji Moto kluba Leteči Kranjci je bila organizirana konec maja 1997, in sicer gorska hitrostna dirka na Križno goro pri Škofji Loki. V osmih kategorijah je tekmovalo sedemdeset tekmovalcev, od katerih je bilo pet naših članov, V juniju istega leta smo pripravili še srečanje motoristov v Gorenji vasi v Poljanski dolini.


Leta 1998 smo ponovno organizirali gorsko hitrostno dirko na Križno goro ter reli na relaciji Škofja Loka - Železniki - Kropa - Kranj - Škofja Loka.

Leta 1999 smo prav tako organizirali gorsko hitrostno dirko na Križno goro in reli na malce spremenjeni relaciji, in sicer Gorenja vas - Javorje - Železniki - Črni Vrh - Cerkno - Gorenja vas.

Leta 2000 smo še zadnjič ponovili organizacijo gorske hitrostne dirke na Križno goro in ponovili tudi reli na relaciji Gorenja vas - Javorje - Železniki - Črni Vrh - Cerkno - Gorenja vas.

Leta 2001 smo prvič organizirali krožno dirko v Škofji Loki, in sicer na zunanjih prostorih pred nekdanjo kasarno. Ponovno smo se družili tudi na reliju, malce smo spremenili področje, pot je tokrat vodila v smeri Gorenja vas - Žiri - Horjul - Polhov Gradec - Črni Vrh - Gorenja vas.

Leta 2002 je prišlo do nekaterih nesoglasij v SVAMZ-u, katere člani smo bili, tako da to leto nismo organizirali nobene dirke. Pripravili pa smo srečanje starodobnih motociklov in njihovih voznikov in skupno vožnjo na poti Hotavlje - Lučine - Horjul - Dobrova - Polhov Gradec - Črni Vrh - Poljane - Hotavlje.


Leta 2003 prav tako nismo organizirali nobene dirke. Bila pa je tega leta ustanovljena nova avto moto zveza starodobnikov - Gorenjska avto moto zveza starodobnikov - GAMZS, v katero smo se tudi mi vključili. Organizirali smo tudi že sedmo srečanje starodobnikov in ga popestrili z vožnjo na relaciji Hotavlje - Cerkno - Idrija - Godovič - Žiri - Hotavlje.


Leta 2004 smo ponovno organizirali gorsko hitrostno dirko za državno prvenstvo. To je bilo na novi lokaciji na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem. Na tej progi so dirke nekoč ze potekale, vendar je potem zavladalo večdesetletno zatišje. Tekmovalo je petinšestdeset udeležencev v dvanajstih kategorijah. Prav tako smo organizirali tudi osmo srečanje na Hotavljah in skupno vožnjo po žirovskih in cerkljanskih pobočjih. V tem letu je v tekmah za državno prvenstvo nastopilo dvanajst naših članov in zasedlo šest prvih, dve drugi in dve tretji mesti v različnih kategorijah. Posebna pohvala in spodbuda za nadaljnje delo pa je bila tudi plaketa AMZS-ja za najboljšo organizacijo dirke.

Leta 2005 smo ponovili organizacijo gorske hitrostne dirke za državno prvenstvo na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem. Število tekmovalcev se je povzpelo na osemdeset. Organizirali smo tudi razstavo starodobnih motociklov v Gorenji vasi. Razstavljenih je bilo petdeset starodobnikov različnih znamk in starosti. V tem letu je na dirkah za državno prvenstvo tekmovalo trinajst naših članov, od tega so štirje osvojili naslov državnih prvakov, eden je bil drugi, dva pa tretja.

Trenutno klub šteje štiriintrideset članov in dva častna člana. Članstvo se z leti nekoliko spreminja, vendar to na dejavnost in poslanstvo kluba ne vpliva. Naj poudarimo še to, da ima prav vsak član vsaj en starodobni motocikel, nekateri seveda tudi več, zbirke posameznikov pa segajo celo do štirideset primerkov. Ne glede na število motorjev so vsi nanje zelo ponosni in jih vzorno vzdržujejo in ohranjajo.

Člani se poleg rednih mesečnih srečanj družimo tudi na klubskih vožnjah, piknikih, izletih ... V letošnjem letu 28. maja ponovno pripravljamo gorsko hitrostno dirko za državno prvenstvo starodobnikov na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcern, 10. junija pa bo že tradicionalno srečanje starodobnikov v Gorenji vasi, ki ga bomo začinili s celodnevno vožnjo po vaseh občine Gorenja vas - Poljane.
Admin
Admin
Admin
Admin

Število prispevkov : 103
Age : 38
Registration date : 02/02/2008

http://letecikranjci.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu